30 Nisan 2007 Pazartesi

YEMEK KÜLTÜRÜ VE ADABI

Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı
Türk mutfak kültürünü incelerken, Türklerin 10. ve 11. yüzyıllara dayanan Orta Asya geçmişinden günümüze uzanan derin bir tarihsel süreçle karşılaşırız.
Daha Fazla Bilgi
Kalori CetveliHangi gıdada ne kadar kalori var? Merak edenler için kalori cetveli...
Daha Fazla Bilgi
Yemek TerimleriKısa Detay...
Daha Fazla Bilgi
Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet BBC'nin 'Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler', 'Yapılması Gereken Şeyler' tarzı listeleri büyük ilgi gördü. Kitap olarak Türkiye'de de yayımlanan bu listelerin bir de ünlü yiyeceklerle ilgili olanı var. İzleyicilerin oylarıyla derlenen bu liste, kanalın sempatik yemek şefi Ainsley Harriott'ın sunduğu bir program olarak televizyonda da yayınlandı. İşte 'Ölmeden Önce Tatmanız Gereken 50 Lezzet'.
Daha Fazla Bilgi
Tantunide en iyi on Tantuni, Mersin dışında pek fazla bilinmeyen bir kebap çeşidi. Özel bir sac üzerinde yapılıyor. Mersin’den çıktığı biliniyor. Satırla doğranmış dana eti, kırmızı toz biber, sıvı yağ (bazıları don yağıyla yapıyor) ve soğanla pişiriliyor. Genellikle, açık ekmek denen bir tür küçük yufka içinde dürüm (Mersin’de buna ‘sıkma’ deniliyor) yapılarak servis ediliyor.
Daha Fazla Bilgi
Padişahların Sofrası: Osmanlı MutfağıOsmanlı mutfağını kısaca anlatmak kolay değil. Yüzyılların birikimine gelenekler, geleneklere zengin coğrafi etkinlik eklenince Osmanlı mutfağı tarihçilerin ilgiyle araştırdığı bir kültürel gerçek olarak karşımıza çıkıyor.
Daha Fazla Bilgi
Limonatanın en iyi 10 adresi İster bir dilim pasta eşliğinde, ister tek başına içilsin iyi yapılmış limonatanın tadına doyum olmaz...
Daha Fazla Bilgi
Bezelye pişirirkenBezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin. Çünkü araya başka bir iş girer de pişiremezseniz, bezelyeler kuruyup sertleşebilir.
Daha Fazla Bilgi
Delioğlan sarığı nedir?Delioğlan Sarığı Safranbolu’nun vazgeçilmez tatlılarından biridir. Özellikle bayramlarda yapılır ve konuklara ikram edilir. Börek yapılır gibi hazırlanır. Kızartılır. Hazırlanan ağda kızartılmış tepsi üzerine ilave edilir.
Daha Fazla Bilgi
Parenik nedir?Mısır unundan yapılan parenik farklı lezzet aradığınızda yapabileceğiniz bir yemek. Karadeniz yöresine ait olan Parenik pizza havasında ama bunun malzemesi tepsinin alt kısmında. Bu alt malzeme üste konup da yapılabilir.

Hiç yorum yok: